Co jsou latexové rukavice?

Latexové rukavice jsou jednorázové rukavice vyrobené z přírodního kaučuku, který je získáván z kaučukovníku v Africe a jihovýchodní Asii. Míza je směs vody, cukru a bílkovin. Během výrobního procesu je tento latex z přírodního kaučuku smíchán s urychlovači a prochází řadou chemických procesů, aby byl konečný produkt méně nebo více flexibilní.

latexové rukavice výroba

Latex je neuvěřitelně všestranný materiál, který může být pevný i elastický, a proto se používá k výrobě mnoha položek, které dnes známe. Některé z těchto položek zahrnují prezervativy, pneumatiky pro automobily, dudlíky, figuríny, balónky a samozřejmě latexové rukavice. Používá se také v mnoha lékařských a průmyslových produktech jako jsou injekční stříkačky, katétry, intravenózní hadičky a další.

Latexové rukavice existují již více než 100 let a poprvé se dostaly na scénu jako vyšetřovací rukavice v lékařských zařízeních již v roce 1894. Díky své univerzálnosti, síle, pružnosti a flexibilitě jsou stále nejoblíbenějším druhem jednorázových rukavic na trhu.

Ve společnosti Unigloves vyrábí vysoce kvalitní latexové rukavice již více než 30 let. Jejich rozsáhlá řada latexových rukavic poskytuje obrovské množství průmyslových odvětví s dokonalým řešením latexových rukavic pro každou jejich jedinečnou aplikaci. Zjistěte více o latexových rukavicích v dalším článku a objevte ideální rukavice pro vaše pracoviště.