Dermatitida na rukou

Dermatitida na rukou a jak proti ní bojovat?

Je klinicky dokázáno, že naše jednorázové rukavice Unigloves pomáhají pracovníkům ve zdravotnictví udržovat jejich kůži zdravou.
Nepoškozená kůže slouží jako první obranná linie, převážně lékařům a stomatologům, kteří jsou vystaveni zvýšenému riziku dermatitidy rukou. Udržení zdravé pokožky může být pro lékaře problematické. Je to způsobeno převážně mytím rukou a nošením rukavic po celý den.

V jakých případech se dermatitida na rukou nejčastěji vyskytuje?

Podle britského HSE se kontaktní kožní dermatitida na rukou nejčastěji vyskytuje ve stomatologii. Riziko je zde 10x vyšší, než v jiných oborech. 14,8 % z 3 080 dotazovaných zubních lékařů mělo v uplynulém roce ekzém na rukou. Aby se podpořila celistvost kůže, musí lékaři podniknout kroky, aby zajistili, že si pokožka udrží svou vlhkost a nebude se vysoušet. Společnost Unigloves vyvinula inovativní řadu rukavic s lanolinem LANO-E GEL, která podporuje zdraví kůže.

kožní dermatitida rukou jednorázové rukavice

Možné řešení problému? Používejte ochranné rukavice s Lanolinem a vitamínem E

Lanolin s vitamínem E je přísada, která hydratuje a uklidňuje pokožku a brání tvorbě suchých, hrubých míst. Lanolin je jantarově zbarvená látka extrahovaná z ovčí vlny, která je složena z mastných kyselin a přírodních látek. Lanolin je dobře známý svou schopností zjemňovat pokožku a běžně se používá v přípravcích osobní péče, jako jsou pleťové vody, balzámy na rty a vlasové kondicionéry. Lanolin je změkčovadlo i zvlhčovadlo, což znamená, že absorbuje vlhkost ze vzduchu. Suchá kůže je následkem nepřítomnosti vody v horní vrstvě pokožky. Lanolin zachycuje vlhkost v pokožce, tím se zabrání vysychání pokožky a sníží se riziko popraskání kůže.

Vitamín E je skupina sloučenin rozpustných v tucích, která poskytují antioxidační vlastnosti. Základem pro zdravou kůži je vitamín E, který poskytuje řadu protizánětlivých přínosů, včetně ochrany před volnými radikály a podpory hojení ran. Výzkum také demonstruje, že lokální aplikace vitamínu E zlepšuje schopnost zadržet vodu.

Tato silná kombinace je navržena tak, že lanolin vytváří bariéru na povrchu pokožky, aby udržovala vlhkost a zabránila jejímu odpařování, zatímco vitamín E uklidňuje podrážděnou pokožku a zabraňuje dalšímu poškození. Pro lékaře, kteří denně používají rukavice, mohou tyto účinné přísady znamenat značný přínos pro zdravou, hydratovanou a neporušenou kůži.