Co všechno se dá dělat s roličkami od toaletního papíru

Až se příště budete chystat vyhodit prázdnou roli toaletního papíru do koše, zastavte se. Místo toho, abyste se těchto malých kartonových trubiček zbavili, vdechněte jim nový život. Jsou ideálním řešením pro vaši domácnost.

Že se z roliček dají vytvořit zábavné hračky nebo ozdoby, je už dlouho známé a na YouTube najdete spoustu návodů Pojďme se ale podívat na praktická řešení, která vám roličky můžou poskytnout. 

Navíc je to materiál, který se doma postupně kupí všem. A protože toaletní papír je stálicí našich domácností, za pár měsíců můžete mít takovou zásobu ruliček, že byste s nimi mohli tapetovat. Přestože k tapetování zrovna vhodné nejsou, najde se spousta vychytávek, ke kterým vám můžou právě roličky od toaletního papíru skvěle posloužit. 

1. Stolní organizér

Pokud tužky, pera a další kancelářské potřeby přebírají váš stůl, zvažte opětovné použití prázdných rolí toaletního papíru, abyste měli věci pod kontrolou. Jednoduše nastříkejte několik rolí barvou nebo je ozdobte tak, aby ladily s vaší kanceláří, a poté připevněte jejich spodní část ke kousku kartonu. Udržíte je tak ve vzpřímené poloze a máte z nich skvělý držák na fixy, tužky či pastelky pro děti. 

2. Skladování balicího papíru

Když nastane čas na balení dárků o letošních svátcích, použijte roličky od toaletního papíru, abyste po dokončení udrželi role balicího papíru na srolované a nepomačkané. Balicí papír sám vyplní obsah roličky a nebude se lámat. 

3. Podpalovač

Schovejte si přebytečné roličky toaletního papíru na léto a vezměte si je s sebou na kempování. Pomocí nůžek nastříhejte role na tenké proužky k podpálení, nebo je naplňte novinami nebo žmolky ze sušičky a pak přelepte konce, abyste vytvořili umělé poleno, které vám pomůže rozhořet oheň.

4. Organizéry na šátky, ponožky a spodní prádlo

Nosíte šátky? Tak proč nepoužít role toaletního papíru, abyste v nich měli pořádek? Vložte role toaletního papíru do prázdné zásuvky prádelníku a srolujte šátky tak, aby se do nich vešly. Stejný způsob můžete použít i na ponožky nebo na spodní prádlo. 

5. Pouzdro na kuchyňský nůž

Zploštěte roličku z toaletního papíru a jeden konec uzavřete páskou, abyste vytvořili pouzdro na kuchyňský nůž. Toto řešení se hodí i při balení nebo kempování. Snížíte tak podstatně riziko poranění.