Zabraňte přenosu infekcí díky rukavicím

Jistě jste si všimli, že velmi mnoho lidí začalo používat jednorázové rukavice. Možná jste jedním z nich, možná se k nim chcete přidat. Není divu, že správným používáním jednorázových rukavic můžete přenášet nežádoucí nemoci.
Jaké rukavice si vybrat?

Na výběr je mnoho typů, barev a velikostí jednorázových rukavic. Některé jsou tenké, jiné silnější, některé jsou práškově lakované, jiné ne. Každý z nich má trochu jiné výhody, záleží jen na vás, jaké jsou vaše preference.

Nitrilové rukavice jsou velmi oblíbené. Jsou velmi univerzální a zároveň praktické, hodí se pro rychlou práci, kdy je můžete během chvilky sundat, i pro několikahodinovou asistenci. Materiál, ze kterého jsou vyrobeny, se často označuje jako syntetický latex a vyrábí se z nitrilbutadienového kaučuku na bázi minerálních olejů. Jsou skvělou alternativou latexových rukavic, ale nezpůsobují alergie, protože neobsahují latexové bílkoviny.

Latexové rukavice patří mezi nejoblíbenější. Tyto rukavice jsou šetrné k životnímu prostředí, protože jsou kompostovatelné. Lze je použít v mnoha oblastech, například ve zdravotnictví, laboratořích, obchodě, průmyslu, kadeřnictví, kosmetických salonech atd. Jejich velkou výhodou je, že jsou velmi pružné a extrémně odolné proti roztržení. Jsou také odolné vůči kyselinám a zásadám. Vždy je však dobré přečíst si před zahájením práce seznam vlastností chemického materiálu. Nejsou vhodné pro práci s oleji nebo rozpouštědly.

Další možností jsou vinylové rukavice s hladkým povrchem. V porovnání s výše uvedenými jsou cenově dostupnější, ale méně odolné proti roztržení.

Poslední možností jsou jednorázové rukavice s práškem a bez prášku. Pudrové rukavice ocení každý, komu se nadměrně potí ruce a je pro něj obtížné si rukavice nasadit. Vždy, když je kontaminace práškem nežádoucí, je třeba použít nepráškový lez.

Jsou k dispozici v baleních různých velikostí od 20 do 200 kusů. Větší balení pro vás budou opět výhodnější.

Ať už si vyberete jakékoliv rukavice, vždy musíte myslet na to, jak si je správně nasadit a sundat. Při sundávání použitých rukavic se nedotýkejte rukou ani okolí použité strany rukavice. Nepokládejte je na stůl, židli ani na jiné místo. Okamžitě je vyhoďte do koše a řádně si umyjte ruce.