Jak se rychle zbavit akné?

Akné – jen málokdo se s ním za život alespoň párkrát nepotýkal. Jeho vznik záleží na mnoha faktorech. Jaké jsou nejčastější a jak se akné zbavit se dočtete v našem krátkém článku.

Přečtěte si, jak příčiny rozpoznat a jak se ho co nejrychleji zbavit. Zatímco někdy je to běh na dlouhou trať, jindy stačí tak málo! Jedno pravidlo ale platí pro každého, kdo má s akné zkušenost. Víte, které to je?

 

Kde se bere akné?

Věděli jste, že až za 80 % příčin vzniku akné stojí genetika? Akné je totiž dědičnou záležitostí. Často je ale spojováno i s hormony – ty dokážou, zejména během dospívání, nadělat celkem nepříjemnou paseku. Za vznikem akné ale mohou stát i vnější vlivy, a to třeba kouření, častý pobyt v prašném prostředí nebo užívání některých léků. Ani stres nebo špatné stravování ale pleti příliš nepomohou.

 

Jak s akné zatočit?

Nevhodná strava

Někteří z vás si dost možná mohli všimnout výskytu akné při špatné životosprávě. Právě i strava totiž ovlivňuje to, jak následně vypadá pleť. Vyhýbat byste se v takovém případě měli čokoládě, fast foodům a přemíře mléčných výrobků. Naopak vitaminy A a E nebo zinek jsou tím, co si vaše tělo žádá.

jak se zbavit akné snadno a rychle 

Čištění hraje prim

Nejčastěji je to ale samotné čištění pleti, co pomáhá výrazně vylepšit stav akné. Dopřejte si tak pravidelnou rutinu a čistěte, čistěte a čistěte. Ideální je věnovat se očistě pleti dvakrát denně. Ráno i večer tak nezapomínejte na dvoufázové čistění pleti. To platí i v případě, že se vůbec nelíčíte.

Během dne i noci je totiž pleť vystavována velkému množství bakterií, které jí ani trochu nesvědčí. Jedním z roztočů parazitujícím v mazových folikulech je trudník mazový, který je dostatečným důvodem pro pravidelné čištění, i kdyby se vám vůbec nechtělo! Ať je tak příčina vašeho akné jakákoliv, čištění i zde hraje hlavní roli!

 

Rychlá pomoc

Rychlým způsobem, jak zatočit s nechtěnými pupínky, mohou být náplasti na akné. Ty nalepíte na vyčištěnou pokožku a necháte několik hodin působit. Díky polopropustné membráně se totiž pod náplastí vytvoří vlhkost ideální k hojení akné. 

Možná, že jste našli odpověď na vaše otázky, jak si s akné poradit. Vzniknout může totiž téměř kdykoliv během života, a tak neplatí, že by bylo problémem jen dospívajících.