Náhled do výroby jednorázových rukavic Unigloves

Ruku v ruce s přírodou

Základem kvality našich jednorázových rukavic Unigloves je přírodní kaučuk, který se získává převážně z plantáží v Malajsii. Tekutý latex se získává škrábáním kůry stromu. Jako přírodní surovina má přírodní kaučuk oproti umělým alternativám rozhodující výhody: je výrazně pružnější a odolnější – a tedy ideální pro požadavky, které klademe na naše prémiové výrobky.

V Malajsii provozuje Unigloves od roku 1988 vlastní výrobní podnik s ruční výrobou. Vždy pro nás bylo důležité, abychom mohli být přímo zodpovědní – jak za kvalitu výrobků, tak za bezpečnost a spokojenost našich zaměstnanců. Tehdy jsme začínali pouze s jednou výrobní linkou, dnes máme několik zdvojených linek. Naše výrobky distribuujeme do více než 50 zemí.

Rozhodujícím faktorem je člověk

V malajsijském závodě pracuje přibližně 700 zaměstnanců. Mnoho z nich je ve společnosti již velmi dlouho, což nás obzvláště těší. Protože to svědčí o: bezpečnosti práce, spravedlivé odměňě a vysoké míře osobní zodpovědnosti. Tito lidé tvoří náš společný úspěch. V celém vesmíru UNIGLOVES v současné době pracuje přibližně 800 lidí, z nichž všichni mají za cíl poskytovat zaručeně nejvyšší kvalitu. Jen ve skladu v Německu (5500 m2) a v Česku (1000 m2) pracuje dohromady 12 stálých skladníků. Společně organizují přibližně 5500 paletových míst a vysokou kapacitu dodávek.

Každý den si klademe otázku: Jak se můžeme stát lepšími? Proto se vždy zaměřujeme na naše zákazníky a jejich potřeby. To znamená, že naše rukavice musí umět víc než se jen hodit. Musí splňovat nejvyšší, individuální nároky, protože každý člověk a každý úkol je jiný. Vyrábíme nejlepší a nejvhodnější produkt pro téměř všechny profesní skupiny. Kromě toho jsme jediná značka, která dodává tak širokou barevnou škálu jednorázových rukavic.

unigloves kontrola rukavic

Kvalita každou sekundu

Samotná výroba jednorázových rukavic je vysoce digitalizovaná a plně automatizovaná. Celý proces sledují kvalifikované týmy. V malajském závodě je v provozu několik výrobních linek, které nepřetržitě zpracovávají velké množství výrobků. Jen jedna linka má délku přibližně 100 m a tvoří řetězec 22 000 kusů forem rukavic.
 
Linka na výrobu rukavic Unigloves

Ruční formy (polotovary), vyrobené z keramiky, se před "namáčením" důkladně čistí. Aby připravený tekutý latex (nebo nitril) během namáčení přilnul k polotovarům, musí být každá forma předem kladně nabita. K tomu se používají koagulanty. Tím je zajištěno, že záporně nabitá hmota materiálu je absorbována homogenně a bez vad. Během procesu máčení se kromě délky, tloušťky a požadavku definuje i barva příslušné dávky.

Jakmile jsou keramické polotovary zcela pokryty kaučukem, který je v tomto okamžiku stále tekutý, migrují vysokou rychlostí. Vysokou rychlostí se přesouvají do ohřívacích komor, kde se suší – což je důležitý a vícestupňový krok. Teplo zde iniciuje polymeraci, která vede k rozhodující vulkanizaci (tvorbě plastu).

Poté, co ruční formy projdou několika sušárnami, čímž rukavice získají individuální a předem stanovenou pevnost a roztažnost, dochází k "uvolnění". Pomocí tlakového vzduchového kopí se rychle, ale jemně odfouknou od polotovaru a předají se do balicí stanice. Nyní se "prázdné" formy vyčistí, opláchnou, vysuší a pošlou zpět do výrobního cyklu.

Linka s formou rukavic Unigloves

Získejte to nejlepší

Na mnoho jednorázových rukavic se vztahují zvláštní požadavky. Ať už v lékařsko-chirurgické oblasti, nebo pro náročné řemeslné práce. V takzvaném offline procesu se právě tyto výrobky speciálně vyrábějí nebo zušlechťují. Díky dvojímu chlorování (oplachování ve směsi chloru a vody) jsou mimořádně pružné a obzvláště "klouzavé pro navlíknutí na ruku". Následné důkladné praní odstraňuje veškeré zbytky a eliminuje alergenní látky.

Certifikované testy a kontroly jsou základním a konečným prvkem výrobního procesu. Zboží je důsledně a speciálně kontrolováno mechanicky i ručně. V off-line procesu (rukavice označené PREMIUM QUALITY) je dokonce kontrolována každá rukavice. Testuje se pevnost v tahu, těsnost a kvalita materiálu, které má být dosaženo. Pravidelně se také provádějí testy bílkovin. Rukavice, které vykazují i ty nejmenší vady nebo odchylky a nesplňují naše vysoké standardy, jsou okamžitě staženy z oběhu. Každý den projde a zkontroluje 30 kvalifikovaných pracovníků přibližně 17 000 kusů.

Kontrola rukavic Unigloves

Pracujeme s vysokým povědomím o životním prostředí

Pro veškerou výrobu v Asii jsme zřídili certifikované čistírny odpadních vod. Naše technologická voda tak obsahuje méně škodlivin a je rozhodně nižší než předepsané normové hodnoty. Díky tomu jsme v našem oboru průkopníkem. Kromě toho je odpadní vzduch z výrobního procesu filtrován a čištěn. Hodnoty našich emisí CO2 a jemného prachu jsou výrazně pod předepsanými limity. Naše obaly jsou navíc vyrobeny ze 100 % recyklovatelného materiálu, a jsou tedy biologicky rozložitelné, takže je lze vrátit do recyklačního cyklu.

Udržitelná výroba také znamená chovat se ekologicky ve všech procesech. Díky komplexním opatřením na využití energie realizujeme rozhodující přínos pro životní prostředí. To se týká i likvidace odpadu: zbytky pryže, které se nahromadí, jsou znovu použity a například předány jiným průmyslovým odvětvím k dalšímu zpracování. Odpad, který již nelze dále využít, je likvidován na certifikovaných skládkách v souladu se směrnicemi.