6 odpovědí na pochybnosti, zda používat inkontinenční pomůcky

Správná hygiena při močové inkontinenci vyžaduje používání specializovaných absorpčních výrobků a pečujících výrobků. Přinášíme 6 odpovědí na pochybnosti, zda používat inkontinenční pomůcky.

Budete se cítit pohodlně

Močová inkontinence je nepříjemný pocit, který mnoha lidem ztěžuje každodenní normální fungování. Existuje však několik způsobů, jak se i přes inkontinenci moči cítit pohodlně. Vyplatí se používat speciální inkontinenční pomůcky. Jako pomůcky se hodí mimo jiné savé kalhotky, plenkové kalhotky pro dospělé, plenky pro seniory nebo inkontinenční vložky.

Pomohou při středně těžké i těžké inkontinenci

Plenky a savé kalhotky pro dospělé jsou určeny pro osoby se středně těžkou až těžkou inkontinencí moči. I když v tom druhém případě je rozhodně lepší zvolit plenkové kalhotky. Tyto produkty jsou vyrobeny z kvalitních, prodyšných materiálů, a proto - nedráždí zvláště citlivou pokožku intimních partií. Absorbenty jsou vybaveny také systémem kontroly zápachu, který vám pomůže zůstat v pohodlí po dlouhou dobu. Plenkové kalhotky a savé kalhotky jsou vhodné pro použití přes den i na noc. Jejich důležitou výhodou jsou indikátory vlhkosti, které informují, že je čas ochranu vyměnit.

Připomínají obyčejné spodní prádlo

Plenkové kalhotky připomínají běžné spodní prádlo. Nelepí se na tělo a zároveň ho jemně obepínají. Díky tomu se v nich umístěná savá vložka nehýbe při denních činnostech ani při zvýšené fyzické námaze. Jsou tenčí než klasické inkontinenční plenky.

Velmi snadno se nasazují

Není se čeho obávat. Jejich nasazování a sundávání je velmi snadné. Všechny modely mají na bocích švy, které stačí roztrhnout a poté kalhotky sundat. Plenkové kalhotky jsou mírně silnější a opatřené bederním páskem nebo suchým zipem. Jejich nespornou výhodou je, že poskytují velmi vysokou úroveň savosti. Pleny se doporučují lidem s omezenou aktivitou, ležícím nebo starším lidem. To však neznamená, že jsou méně pohodlné. Je důležité zvolit správnou velikost, která uživatelům umožní cítit se pohodlně a pohodlně, aniž by se museli obávat, že se ochrana bude pohybovat nebo unikat moč.

Liší se od klasických vložek

Ačkoli je populární nazývat inkontinenční vložky hygienickými vložkami, je důležité si uvědomit, že se liší od tradičních vložek. Předně klasické vložky nejsou tak savé a neneutralizují nepříjemné pachy. Inkontinenční vložky mohou používat lidé s lehkým, kapajícím výdejem moči. Jsou schopny absorbovat malé množství kapaliny. Důležitý je výběr vložek z přírodního materiálu. Měl by mít pH 5,5, neutrální pro pokožku. Na trhu jsou i slipové vložky pro muže. Mají stejnou funkci jako dámské, liší se však tvarem. Vložka je přizpůsobena jejich perineální anatomii.

Je důležité zvolit správnou velikost

Při jejich nákupu je nutné správně upravit velikost, protože jen tak budou plnit svou funkci. Inkontinenční plenky a vložky, které jsou příliš malé, způsobí tření a nepohodlí, zatímco ty, které jsou příliš velké, mohou uniknout ven, než se tekutina vstřebá. U plenkových kalhotek je potřeba změřit obvod boků, aby vám při chůzi nepadaly a neškrtily.