Co jsou nitrilové rukavice?

Jednorázové rukavice z nitrilu se používají po celá desetiletí v mnoha různých odvětví, od lékařských prohlídek po automobilovou výrobu, zpracování potravin, čištění a další. Jejich syntetické složení bez přírodního kaučukového latexu je odolné vůči řadě chemikálií a olejů, a proto je často upřednostňováno před jinými materiály rukavic, jako jsou latexové a vinylové rukavice. Rukavice z přírodního latexu, na rozdíl od syntetických materiálů, jako je nitril, mohou také způsobit reakce u těch, kteří trpí alergií na latex, což je další důvod, proč mnoho pracovišť volí nitril jako preferovaný materiál rukavic.

nitrilové rukavice autoservis oprava motoru

Nitrilové rukavice jsou navrženy tak, aby poskytovaly vyšší úroveň odolnosti proti oděru a propíchnutí než latexové nebo vinylové rukavice, což z nich činí vynikající volbu na pracovištích, kde hrají roli nebezpečné materiály. Většina jednorázových rukavic Unigloves je lékařské kvality, což znamená, že jsou testovány a schváleny pro použití v nechirurgických lékařských odvětví.

Proč si vybrat rukavice bez latexu

Navzdory tomu, jak dlouho se v Unigloves snaží vyrábět vysoce kvalitní latexové rukavice, které jsou nejen pohodlné a odolné, ale mají také nízký obsah latexových proteinů (latexových bílkovin, čímž se snižuje pravděpodobnost alergických reakcí na latex), existují některé aplikace, které vyžadují vyhýbání se přírodnímu latexovému kaučuku úplně. Proto vyvinuli širokou škálu rukavic bez obsahu latexu, včetně vinylu, nitrilu a polyethylenu.