Jednorázové vs. opakovaně použitelné automobilové rukavice

Všechny nejlepší rukavice pro automechaniky se dělí do dvou základních kategorií - jednorázové a opakovaně použitelné. Ačkoli jsou tyto pojmy celkem srozumitelné, mnoho rozdílů mezi oběma typy rukavic přesahuje počet použití.

Jednorázové rukavice pro mechaniky

Většina mechaniků provádí opravy a údržbu, které vyžadují, aby se dotýkali špinavých nebo toxických kapalin, jako jsou maziva, oleje, chladicí kapaliny a další chemikálie. Jednorázové mechanické rukavice odolávají těmto komerčním látkám a umožňují pracovníkům, aby je po použití snadno vyhodili, místo aby je čistili mezi jednotlivými pracemi. Mohou také chránit osoby před vysokými teplotami a ostrými nástroji a zároveň poskytují vynikající obratnost pro přesnější úkoly.

Nejběžnějšími typy jednorázových rukavic jsou nitrilové, vinylové, z termoplastického elastomeru a latexové rukavice.

Přestože jednorázové rukavice mají ochranné vlastnosti, jsou vhodnější pro lehčí údržbářské práce, protože jsou náchylnější k pořezání a popálení než rukavice pro opakované použití.

nejlepší rukavice pro mechaniky 

Mechanické rukavice pro opakované použití 

Opakovaně použitelné rukavice se skládají z odolných materiálů, jako je guma a kůže, které chrání ruce před běžnými mechanickými hrozbami, jako jsou odřeniny, pořezání, voda, benzín, teplo a tržné rány. Tyto automobilové pracovní rukavice jsou omyvatelné a od uživatelů vyžadují vyšší počáteční náklady než jednorázové rukavice. Z dlouhodobého hlediska však můžete ušetřit více peněz tím, že budete rukavice používat opakovaně.

Opakovaně použitelné rukavice jsou extra silné pro optimální odolnost, ale na druhou stranu obětují citlivost a pružnost. Přestože opakovaně použitelné rukavice lépe chrání vaše ruce než jednorázové rukavice, pro drobné údržbářské a opravářské práce nejsou nezbytné. 

Co hledat u mechanických rukavic

Nejlepší rukavice pro automobilový průmysl najdete, když zohledníte následující vlastnosti.

Odolnost: Čím jsou pracovní rukavice odolnější, tím lépe chrání vaše ruce. Nejlepší rukavice pro automechaniky vydrží extrémní teploty, dlouhodobé působení chemikálií, oděrky a škrábance.

Pohodlí: Jako mechanik pravděpodobně pracujete v dílně dlouhé hodiny, což znamená, že můžete nosit stejné rukavice osm až deset hodin denně. Proto je při výběru pracovních rukavic zásadní pohodlí, včetně faktorů, jako je prodyšnost, pružnost a měkkost, v závislosti na vašich preferencích.

Přilnavost: Rukavice, které nosíte, by měly být pružné a funkční a zároveň by měly vykazovat spolehlivou sílu úchopu, abyste mohli optimálně přesně manipulovat se součástky všech velikostí. Můžete si pořídit mechanické rukavice s vycpávkami na prstech a dlaních, které zajišťují pevný úchopový povrch.

Odolnost proti roztržení: Když se rukavice roztrhnou, vystavují vaše ruce ostrým předmětům, extrémnímu teplu a škodlivým chemikáliím. S pracovními rukavicemi, které zabraňují roztržení, můžete minimalizovat riziko zranění.